Miért érdemes tekerni és nem hajtogatni a ruhákat utazáskor?
Blog

Miért érdemes tekerni és nem hajtogatni a ruhákat utazáskor?

Mar 24, 2023

Mi a Premiumtaska.hu-nál, gyakran utazunk hátizsákkal, így első kézből tudjuk, milyen fontos a hatékony pakolás. Az egyik legjobb trükk, amit a megtehetsz annak érdekében, hogy maximalizáld a helyet a hátizsákodban, az az, hogy nem összehajtogatod, hanem összetekered a ruhákat. Ebben a blogbejegyzésben arról lesz szó, hogy az összetekert ruhák hogyan teszik egyszerűbbé a hátizsákos utazást.

Helyet takarít meg

A ruhák összetekerése mindenekelőtt helyet takarít meg. Amikor lapjára összehajtogatod a ruhákat, azok általában terjedelmes, egyenetlen kupacokká alakulnak az utazás ideje alatt. De ha szorosan összetekered őket, egyrészt sokkal kevesebb helyet foglalnak, másrészt pedig könnyen egymásra vagy egymás mellé pakolhatók. Ez azt jelenti, hogy több ruha elfér a hátizsákban, ami különösen hasznos hosszabb utakhoz, vagy ha sok egyéb holmit is be kell pakolnod.

Megelőzi a gyűrődést

A ruha összetekerése segíthet megelőzni a gyűrődést is. A ruhák összehajtogatásánál gyűrődések képződhetnek, amelyek utazás közben még hangsúlyosabbá válhatnak. Ám amikor a ruhákat nem hajtod, hanem tekered, nincsenek éles hajtások, ami azt jelenti, hogy ruháid kisebb valószínűséggel gyűrődnek. Ez különösen akkor fontos, ha üzleti ruházatot kell bepakolni, amit már nincs lehetőséged az érkezés után vasalni.

Hátizsák pakolása összetekert ruhákkal

Jól rendszerezhető

A tekert ruhák másik előnye, hogy könnyebben megtalálod táskádban amire szükséged van. Amikor összehajtogatott ruhákat pakolsz be, nehéz megtalálni mi hol van a hátizsákodban, és szinte lehetetlen hozzáférni a táska alján található holmikhoz. Ha azonban feltekered a ruhákat, könnyebben hozzáférhetsz ahhoz, amire szükséged van anélkül, hogy ki kellene pakolni az egész hátizsákot.

A ruhák tekerése remek módja a szervezettségnek. A ruhák feltekerésével jobban elkülönítheted és a hátizsák külön rekeszeiben tárolhatod például az üzleti ruházatot az alkalmi- vagy sportruházattól.

Összefoglalva, a ruhák összetekerése egyszerű, de hatékony módja annak, hogy maximalizáld a helyet, hatékonyan rendezd a hátizsákod és megelőzd a gyűrődést,

Ha te is gyakran utazol, csak ajánlani tudjuk, hogy próbáld ki ezt a pakolási módot. Ha pedig olyan hátizsákot keresel, amelybe beletekerhető ruhák is elférnek, tekintsd meg a bőséges tárolóhellyel és rengeteg funkcióval rendelkező üzleti hátizsákok választékát oldalunkon. Jó tekerést!

Az alábbi videóban nagyszerrű tekerési módokat láthatsz több féle ruhatípusra: