Bőrápolás

A megelőzés fontossága

Egy kimagasló minőségű, bőrből készült táska különleges darabja ruhatárunknak, amit szeretnénk hosszú évekig jó állapotban megőrizni. Ennek érdekében azonban rendszeres ápolásra van szükség, különben a bőr kiszárad, megrepedezik. A növényi cserzéssel készült termékek érzékenyebbek a vízzel való érintkezésre és a magas hőmérsékletre. Rendszeres ápolás és impregnálás nélkül a víz foltokat hagyhat a táskán, valamint meleg hatására a táskán lévő festék összefoghatja a vele érintkező anyagokat.

További jó tanács, hogy kerüljük a táskák túlpakolását. Ha a bőr megnyúlik, eldeformálódik, azon már sajnos nem lehet segíteni.

 

Tárolás

Amikor huzamosabb ideig nem használjuk táskánkat, célszerű a hozzá kapott porzsákban, napfénytől, víztől, magas hőtől védett helyen tárolni. Szintén praktikus kitömni a táskát, hogy könnyebben megőrizze eredeti alakját. Időnként szellőztessük meg egy kicsit, megelőzve a bepenészesedést.

 

 

 

Tisztítás

Rendszeresen használt táskáinkról pár naponta óvatosan törölgessük le a port! Ehhez használjunk egy tiszta, puha törlőkendőt, ami biztosan nem sérti fel az anyagot. Tisztítás előtt mindig mossunk kezet, nehogy nem kívánatos zsírfoltok, vagy egyéb szennyeződések kerüljenek a felületre!

 

Impregnálás

Mivel termékeink növényi cserzéssel készülnek, különösen fontos azok víz elleni védelme. Kifejezetten bőrhöz készült impregnáló spray használatával megelőzhetjük, hogy egy kisebb eső tönkretegye szeretett táskánkat vagy egyéb kiegészítőnket. Komoly esőzés esetén azonban nem javasolt a termékek használata, mert a bőr egy idő után magába szívja a vizet és megkeményedik.

 

 

Ápolás

Hogy megelőzzük a bőr kiszáradását, 2-3 havonta érdemes bőrápoló krémmel kezelnünk. Először végezzük el a szokásos tisztítást, hogy ne legyen por és egyéb szennyeződés a felületen. Ezután vigye fel a felületre az ápolókrémet és a kefével óvatosan polírozza. Ismételje meg a polírozást a törlőkendővel is, majd hagyja pár percig száradni. Végül törölgesse fényesre a felületet a törlőkendővel! A tisztításról videó található az ápolókrém termékleírásában.

 

Szennyeződések eltávolítása

Ha a táskán komolyabb szennyeződés (pl. zsírfolt)  keletkezett, mielőbb alkalmazzunk erre a célra készült tisztítószert! NE használjunk háztartásban előforduló szereket, mert azok olyan kémiai anyagokat tartalmazhatnak, melyek további kárt okozhatnak a bőrben.

Polírozó mozdulatokkal vigyük fel a krémet a felületre egy finom törlőkendővel, hagyjuk megszáradni, majd újra törölgessük át a bőrt, míg fényesen ragyogó nem lesz.

Ha nem sikerült a szennyeződést eltávolítani, érdemes bőrtisztító szakemberhez fordulni segítségért.

 

 

 

 

Karcolások javítása

Használat során elkerülhetetlen kisebb karcok, repedések megjelenése a bőrfelületen. Szerencsére ezeket az apró hibákat könnyedén kijavítjuk egy bőrjavítóval. Leírás és videó a használatról a termék leírásában szerepel.